|   All Languages   
EN   SV   IS   RU   RO   FR   IT   SK   NL   PT   LA   FI   ES   HU   NO   BG   HR   CS   DA   TR   PL   EO   SR   SQ   UK   EL   BS   |   FR   SK   IS   ES   NL   RO   HU   PL   SV   NO   RU   FI   SQ   IT   DA   CS   PT   HR   BG   LA   EO   SR   BS   TR   EL

Fjalor Gjermanisht-Shqip

BETA Albanian-German translation for: [per]
  äöüß...
  Options | Tips | FAQ | Abbreviations

LoginSign Up
Home|New Website|About|Vocab Trainer|Subjects|Users|Forum|Contribute!

in other languages:

Deutsch - Albanisch
Deutsch - Bulgarisch
Deutsch - Englisch
Deutsch - Esperanto
Deutsch - Finnisch
Deutsch - Französisch
Deutsch - Isländisch
Deutsch - Italienisch
Deutsch - Latein
Deutsch - Niederländisch
Deutsch - Rumänisch
Deutsch - Russisch
Deutsch - Schwedisch
Deutsch - Spanisch
Deutsch - Tschechisch
Deutsch - Ungarisch
English - Albanian
English - Czech
English - Esperanto
English - Finnish
English - French
English - Icelandic
English - Italian
English - Norwegian
English - Romanian
English - Russian
English - Slovak
English - Swedish
English - all languages
We are trying to build up a Ukrainian-German dictionary!
Please contribute translations or audio recordings if you can!

Dictionary Albanian German: [per]

Translation 1 - 66 of 66

Albanian German
i/e bindur {adj} {past-p} [që është bindur për diçka]überzeugt
i/e dyshuar {adj} [për një krim]tatverdächtig
i/e lartë {adj} [për tingujt e zërat]laut
i/e qartë {adj} [fig.] [i kuptueshëm e i lehtë për t'u kapur]anschaulich
Unverified i/e sqimët {adj} [që kujdeset tepër e për pamjen e jashtme]eitel [pej.]
Verbs
acaroj diçka {verb} [për plagët]etw.Akk. entzünden
dokëndis dikë/diçka {verb} [fol.] [të bën keq për shëndetin]jdn./etw. schaden [gesundheitlich]
falem {verb} [për dritën etj.]verlöschen
turi. fushoj {verb} [për turizëm]campen
gjell. gatis diçka {verb} [fol.] [për  ngrënë]etw.Akk. zubereiten
gjell. gatit diçka {verb} [fol.] [për  ngrënë]etw.Akk. zubereiten
gjell. gatuaj diçka {verb} [për  ngrënë]etw.Akk. zubereiten
largohem {verb} [për udhëtim]verreisen
Nouns
gomë {f} [për  fshirë diçka shkruar]
2
Radiergummi {m} {n}
abuz {m} [vend për t'u fshehur]Versteck {n}
farm. amel {m} [fol.] [kripë për ndihmuar jashtëqitjen]Abführmittel {n}
besë {f} [për një zotim]Versprechen {n}
gjell. biberon {m} [kapëz për foshnja]Babyfläschchen {n}
gjell. biule {f} [për  pirë një lëng]Strohhalm {m} [Trinkhalm]
gjell. biule {f} [për  pirë një lëng]Trinkhalm {m}
bizë {f} [grep për qëndisur]Sticknadel {f}
gjell. brumëtore {f} [magje për brumin]Backmulde {f} [regional]
gjell. brumëtore {f} [magje për brumin]Backtrog {m}
bujtinë {f} [për  rinj]Jugendherberge {f}
çadër {m} [për t'u mbrojtur nga shiu]Regenschirm {m}
Unverified çantë {f} [për libra, letra etj.]Aktentasche {f}
çark {m} [për  kapur zogj etj.]Falle {f}
çark {m} [vegël e thjeshtë për grirë duhan]Tabakschneider {m}
mjek. dëgjim {m} [aftësia për dëgjuar]Hörvermögen {n}
bujq. kopsht. vegla dhëmbës {m} [krehër për mbledhur barin etj.]Harke {f} [nordd.]
vegla dhëmbës {m} [krehër për mbledhur barin etj.]Rechen {m} [mitteld.] [südd.] [österr.] [schweiz.] [Harke]
bujq. drithanik {m} [hambar për drithë]Getreidespeicher {m}
bujq. drithnik {m} [hambar për drithë]Getreidespeicher {m}
veshje fanellë {f} [për sportistët]Trikot {n} [Kleidungsstück]
Unverified fitil {m} [për  ndezur minën, dinamitin etj.]Zündschnur {f}
gjell. groshore {f} [vorbë për zier groshë]Tontopf {m} [zum Kochen von Bohnen]
art tekstil. kanavacë {f} [për  pikturuar]Leinwand {f} [Malerleinwand]
zanate Unverified kandidat {m} [për një punë etj.]Bewerber {m}
zanate Unverified kandidate {f} [për një punë etj.]Bewerberin {f}
lodra lodër {f} [send për luajtur]Spielzeug {n}
luftë {f} [përpjekje për t'ia arritur një qëllimi; luftë e brendshme]Kampf {m} [Bemühung zur Erreichung von etwas; innerer Zwiespalt]
pasaportë {f} [letërnjoftim për udhëtuar jashtë shtetit]Pass {m} [Reisepass]
pasaportë {f} [letërnjoftim për udhëtuar jashtë shtetit]Reisepass {m}
admin. trafik patentë {f} [për makinë]Führerschein {m}
art tekstil. pëlhurë {f} [për  pikturuar]Leinwand {f} [Malerleinwand]
gjell. rrahëse {f} [për vezë etj.]Schneebesen {m} [Küchengerät]
Unverified rrëshqitëse {f} [lug për fëmijët]Rutsche {f} [Kinderrutschbahn]
rrobë {f} [cohë për qepur veshje]Stoff {m} [für Kleidung]
automob. servis {m} [dyqan shërbimesh për automjete]Autowerkstatt {f}
shami {f} [për  fshirë hundët, djersën etj.]Taschentuch {n}
shkallë {f} [mjet për hipur diku]Leiter {f}
tabelë {f} [për njoftime]Pinnwand {f}
patund. truall {m} [copë toke për ngritur një shtëpi etj.]Grundstück {n}
udhëzim {m} [shpjegim për përdorimin e diçkaje]Gebrauchsanweisung {f}
udhëzues {m} [libër me udhëzime për diçka]Anleitung {f} [Zettel mit einer aufgedruckten Anleitung]
vend {m} [për t'u ulur]Sitz {m}
vend {m} [për t'u ulur]Sitzplatz {m}
veprim {m} [përpjekje për plotësuar një detyrë etj.]Maßnahme {f}
zorrë {f} [për  çuar ujë]Schlauch {m}
5+ Words: Others
proverb Kau lidhet për brina, e burri për fjale.Den Mann bindet das Wort allein; der Ochse will gekettet sein.
proverb Kau lidhet për laku, e burri për fjale.Den Mann bindet das Wort allein; der Ochse will gekettet sein.
proverb Lopa lidhet për brirësh e burri për fjale.Den Mann bindet das Wort allein; der Ochse will gekettet sein.
proverb Sy për sy e dhëmbë për dhëmbë.Auge um Auge und Zahn um Zahn.
proverb Sy për sy e dhëmbë për dhëmbë.Auge um Auge, Zahn um Zahn.
5+ Words: Nouns
fin. Unverified Bankë {f} Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim <BERZH> [Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim]Europäische Bank {f} für Wiederaufbau und Entwicklung <EBWE>
fin. Unverified Bankë {f} Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim <BERZH> [Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim]Europäische Bank {f} für Wiederaufbau und Entwicklung <EBWE>
» See 116 more translations for per outside of comments
 
Feel free to link to this translation! Permanent link: https://desq.dict.cc/?s=%5Bper%5D
Hint: Double-click next to phrase to retranslate — To translate another word just start typing!
Search time: 0.049 sec

 

Contribute to the Dictionary: Add a Translation

Do you know German-Albanian translations not listed in this dictionary? Please tell us by entering them here!
Before you submit, please have a look at the guidelines. If you can provide multiple translations, please post one by one. Make sure to provide useful source information. Important: Please also help by verifying other suggestions!

To avoid spam or junk postings you will be asked to log in
or specify your e-mail address after you submit this form.
more...
German more...
Word Class more...
Subject
Comment
(Source, URL)
New Window

back to top | home© 2002 - 2024 Paul Hemetsberger | contact / privacy
Albanian-German online dictionary (Fjalor Gjermanisht-Shqip) developed to help you share your knowledge with others. More information
Links to this dictionary or to single translations are very welcome! Questions and Answers
Advertisement